joi, 5 martie 2009

Serpii ce o cinstesc pe Maica Domnului

Doamne ajuta,

De curand am descoperit un link interesant, legat de o minune a care se petrece in Kefalonia, Grecia, in fiecare an, la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

Minunea aminteste de o intamplare prin care Maica Domnului a salvat o manastire de calugarite ce era in primejdie sa fie jefuita de pirati. La rugaciunea maicutelor, au aparut foarte multi serpi, care au umplut biserica si curtea manastirii. Piratii au fugit vazand multimea serpilor. De atunci in fiecare an, la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, serpii se arata si merg la icoana ei din biserica manastirii.

Link-urile urmatoare sunt menite sa intareasca ceea ce am spus mai sus, cu imagini filmate la fata locului

http://www.youtube.com/watch?v=F5Za9-uX4b8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pvSsOxZfWvk&feature=related

Dumnezeu sa va ajute si sa va intareasca in acest post,
Pr Alexandru Nicodim

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara,Parinte!
    Ce ne puteti spune despre minunea din Israel,care se petrece in fiecare an?
    http://www.youtube.com/watch?v=6EI71Uk28rI
    Doamne ajuta!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu de aceasta minune de f.mult timp,nu stiu sigur daca-i vb.de Israel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ajuta,

    Claudia, legat de pogorarea Sfintei Lumini la Ierusalim in sambata pastilor, va pot spune ca este o minune care se petrece inca din primele veacuri crestine. O alta minune este intoarcerea Iordanului inapoi, la Boboteaza. Ele sunt doar cateva din minunile care se petrec in Biserica Ortodoxa in fiecare an.

    La un momentdat, in cursul veacurilor trecute au fost momente in care crestinii catolici au incercat sa faca in asa fel incat sa intre episcopul lor in Sfantul Mormant pentru a invoca Sfanta Lumina. Aceasta nu s-a pogorat in mormantul Domnului, ci la intrarea in biserica Sfantului Mormant, acolo unde era patriarhul ortodox. In momentul in care s-a pogorat a lovit o coloana de piatra de la intrarea in biserica si a sfarmat-o.

    Am sa va dau un alt link, catre ultimele rezultate ale unei echipe de cercetatori rusi care au investigat recent acest fenomen:
    http://www.lacasuriortodoxe.com/article-28084234.html
    Doamne ajuta si numai bine,
    Pr Alexandru

    RăspundețiȘtergere